برای اینکه رنگ کاری ساختمان بدون ایراد و مشکل انجام شود، باید اصول آن را بدانید. اصول رنگ کاری پیچیده نیست اما رعایت همین نکات ریز و مهم باعث میشود که شما بتوانید نتیجه نهایی کارتان را تغییر دهید و به یکباره یک فضای جذاب، تمیز و زیبا را در محیط خانه بسازید. ما در این مبحث تصمیم گرفتیم که به طور کامل برایتان توضیح دهیم که رنگ کاری ساختمان بر اساس چه اصول پیش میرود تا اگر خواستید که نقاشی ساختمان خودتان را انجام دهید یا از گروهی با تجربه کمک بگیرید، آگاهی بیشتری در این زمینه داشته باشید.
اصول رنگ کاری ساختمان
رنگ کاری ساختمان یکی از فنونی است که حتماً خیلی از شما در طول زندگی شاهد و ناظر آن بودهاید. برای خیلی از شما پیش آمده که خودتان تصمیم میگیرید دیوار را نقاشی یا رنگ آمیزی کنید یا اینکه از افراد دیگری کمک میگیرید تا این کار را برایتان انجام دهند. برای اینکه بتوانید این کار اصولی پیش ببرید، باید از یک سری قواعد پیروی کنید که ما در این قسمت این اصول و قواعد را به شما توضیح میدهیم.
آماده سازی (سمباده و بتونهکاری دیوار)
اولین کاری که باید انجام دهید، این است که آماده سازی و زیرسازی را شروع کنید. رنگ خاصیت چسبندگی دارد. هر چقدر که چسبندگی بهتر باشد، نتیجه کار هم بهتر از آب درخواهد آمد. برای اینکه چسبندگی را بالا ببرید، باید آماده سازی انجام دهید. اگر دیوار گرد و غبار داشته باشد یا تمیز نباشد، یعنی پروسه آماده سازی درست پیش نرفته است. سپس متوجه میشوید که بعد از رنگ کاری رنگها حالت دون دون پیدا کردهاند اما اگر سطح را به طور کامل تمیز کرده و صاف و یکدست کنید، مطمئناً نتیجه کار خیلی جذابتر خواهد شد. اینکه نوع آماده سازی باید چگونه باشد، بستگی به نوع رنگ استفاده شده دارد.
اما برای یک آماده سازی اصولی اول باید تمامی نقصها و ایرادات را برطرف کنید تا یک فضای محکم و یکنواخت داشته باشید و رنگ خیلی راحت روی آن کشیده شده و ثابت بماند. سپس همانطور که بالاتر گفتیم، باید سطح را به طور کامل تمیز کنید تا گرد و غبار و آلودگی روی آن وجود نداشته باشد. هر گونه ماده خارجی که مانع رنگ کاری میشود را از روی آن جدا کنید تا یک سطح یکدست و یکنواخت داشته باشید. سپس به سراغ هموارسازی سطح بروید که اقداماتی مانند سمباده زدن و بتونه کاری را باید روی آن انجام دهید تا یک سطح هموار و صاف داشته باشید که هیچگونه پستی بلندی روی آن وجود ندارد.
در نهایت خلل و فرجها را پر کنید. پر کردن خلل و فرج یعنی بهبود چسبندگی، کاهش زبری و از بین بردن هرگونه ناهمواری که باعث میشود سطح دیوار حالت یکدست تری داشته باشد و در برابر ضربه و ارتعاش هم مقاومت بیشتری خواهد داشت.
سیستم رنگ مناسب
نکته اصولی دیگری که باید به یاد داشته باشید، این است که یک سیستم رنگ مناسب داشته باشید. رنگی که میخواهید انتخاب کنید، از لحاظ زیبایی باید به طور کامل سنجیده شود. کیفیت رنگ باید بالا باشد. یعنی رنگها به موقع خشک شوند، چسبندگی مناسبی داشته باشند و بعد از خشک شدن هم رنگ مناسبی را از خودشان انعکاس دهند. همه اینها بستگی به نظر نقاش دارد. نقاشی که قرار است رنگ کاری ساختمان را برایتان انجام دهد، باید در این زمینه تجربه و اطلاعات کافی داشته باشد. در واقع باید ترکیب رنگها را در نظر بگیرد، به گرم و سرد بودن رنگها توجه کند و در نهایت هارمونی را هم به طور کامل رعایت کند. در واقع باید گفت انتخاب رنگی که می خواهید، استفاده کنید، از نظر کیفیت و همچنین از نظر زیبایی یکی از مهم ترین دغدغه ها قبل از شروع به کار است.
استفاده از ابزار با کیفیت
از دیگر اصول نقاشی ساختمان این است که شما از ابزار با کیفیت استفاده کنید. یعنی غلطک، قلمو، پیستول و مواردی از این قبیل باید به طور کامل شسته شده، تمیز و با کیفیت باشند. برای رنگهایی که از قلمو استفاده میکنید، باید به اندازه کافی سفت باشند تا بتوانید لایه مناسبی از آن را به صورت خیس روی سطح موردنظر بزنید. سیال بودن آنها هم باید تا حدی باقی مانده باشد که بتوانیم بعد از رنگرزی آثار قلمو را از بین ببرید و هیچ ردی به جا نماند یا مثلاً باید حواستان به ابزاری مانند غلطک باشد.
غلطک باید برای رنگهایی استفاده شود که مدت زمان بیشتری خیس ماندهاند تا آثار غلطک روی آنها باقی نماند و همچنین چسبندگی و سفتی بیشتری داشته باشد.
دوره خشک شدن صحیح
اصول دیگری که باید برای رنگ کاری ساختمان در نظر بگیرید و اهمیت بسیار زیادی هم دارد، این است که دوره خشک شدن به دقت در نظر گرفته شود. زمانی که شما یک پوشش رنگ را روی دیوار ایجاد میکنید، باید به طول دوره خشک شدن دقت کنید. اگر شرایط اطراف آن به طور صحیح و به دقت انتخاب نشده باشد و لایهها چسبندگی خودشان را حفظ نکنند، نتیجه نهایی کار شما تمیز از آب در نمیآید و یک رنگ غیر اصولی و غیر یکنواخت را مشاهده میکنید.
افرادی که تولید کننده پوششهای مختلف هستند، سعی میکنند که همیشه در سیستم رنگ ترکیب دقیق پوششها را در نظر بگیرند و شرایط دقیق خشک شدن را هم بسنجند که معمولاً در برندها و رنگهای مختلف متفاوت است. اگر این دوره به درستی تخمین زده شود و طی شود، قطعاً نتیجه نهایی خیلی جذابتر خواهد بود.
شستن لوازمِ نقاشی
جدا از اینکه شما چه ابزاری را در چه برندی تهیه کردهاید و کیفیت و قیمت آنها چقدر است، مسئله تمیز نگه داشتن آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. مثلاً زمانی که غلتک خریداری میکنید، فاقد از قیمتی که دارد، باید آن را به طور کامل شستشو دهید. هیچگونه گرد و غبار، ذرات خاک و کثیفی نباید روی آنها وجود داشته باشد. زیرا اگر غلطک آلوده باشد، تمامی این گرد و غبار و آلودگیها روی دیوار مینشیند و باز رنگ دون دون میشود. شما باید تمامی لوازم را تمیز نگه دارید. برای شستن غلطک که جزو مهمترین لوازم است، حتماً باید مقداری آب و صابون مایع را با یکدیگر ترکیب کنید و دستتان را از بالا به سمت پایین رولر غلطک و برعکس حرکت دهید.
با انجام این کار هر گونه ذرات اضافی و کثیفی که لابلای فیبرها وجود داشته باشند، به طور کامل جدا میشوند. بعد از اینکه غلطکها را شستشو دادید، نیازی به خشک کردن آنها وجود ندارد و بلافاصله و سریعاً میتوانید آنها را استفاده کنید.
رنگ کردن دیوارها به صورت جداگانه
اینکه شما بدانید دیوارها باید به صورت جداگانه رنگ شود، یکی از مهمترین اصول رنگ کاری ساختمان است. شاید خیلی از شما فکر کنید که بهتر است کل اتاق را به صورت یکجا و در یک مرحله رنگ بزنید اما این روش اشتباه است. افرادی که استاد کار و با تجربه هستند، میدانند که اول باید حاشیه یک دیوار را رنگ کرده و بعد با غلطک وسط دیوار رنگ آمیزی کنند. بعد از اینکه یک دیوار به اتمام رسید، دیوار بعدی را شروع کنند. با انجام این کار، هم سرعت و هم کیفیت کار افزایش پیدا میکند. فقط سطل رنگ و ابزار غلطک و قلمو حین کار باید با یک حوله مرطوب پوشانده شوند تا خشک نشود.
اگر شما میخواهید نقاشی را تجربه کنید که اصول رنگ کاری ساختمان به طور کامل و دقیق برای آن اجرا شده باشد و رعایت گردد، به مجموعه ما یعنی خدمات ساختمانی آران مراجعه کنید. تیم ما یک تیم کاملا حرفهای و متخصص هستند و میتوانند یک کار جذاب را برایتان رقم بزنند.